Masterclass Pranayama

Het werken met de adem is een belangrijk onderdeel van de yogatraditie. Je zou ook kunnen zeggen dat het de basis is van yoga en meditatie. Met ademoefeningen krijg je grip op levensenergie, je kan deze vergroten en bewust sturen. Pranayama betekent dan ook beheersing van de adem. Het zijn geen snelle trucjes die je even leert waardoor je leven er ineens heel anders uitziet. Maar wel krachtige oefeningen waarmee je, als je op een veilige manier manier oefent, je energie een bepaalde richting in kan brengen.

In deze masterclass leer je hoe je Nadi Sodhana Pranayama , Ujjayi, Bhramari, Bhastrika en Kapalabhati kan beoefenen en wat ze voor je kunnen betekenen. De ene is verstillend, de andere activerend. Wanneer doe je de één , wanneer de ander, wanneer oefen je niet. Belangrijk bij het werken met adem is dat je vanuit ontspanning kan oefenen en daar ook weer naar terug kan keren. Als dat niet zo is dan missen de oefeningen hun uitwerking, en loop het risico dat je jezelf alleen maar onder meer stress zet. Aan het werkelijk vrij en ontspannen ademen besteden we veel aandacht. Als je hier voor jezelf aan twijfelt of vragen over hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Zondag 21 april 10:00 – 12:30

Tarief

Masterclass Pranayama

€ 29

  • leer 5 basis Pranayama’s

  • met praktische tips om Pranayama te integreren in het dagelijks leven

  • maximaal 12 deelnemers

  • alle materialen zijn aanwezig

Extra informatie

Lessen worden gegeven in de Aloë zaal in het Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen. Het centrum ligt tussen Maarssen dorp en Oud Zuilen en is ook vanuit Zuilen, Maarssenbroek en Tienhoven makkelijk bereikbaar. Adres en route informatie naar het centrum vind je hier.

In het centrum zijn matten en dekens aanwezig, maar je eigen spullen meenemen mag natuurlijk ook.

Aangesloten bij