Reviews

Lees hier wat anderen over mijn yogalessen zeggen.

“De sfeer is ontspannen, gezellig en persoonlijk.”

Ik vind dat je die lessen erg prettig geeft, je vertelt graag over de (spirituele, fysieke) achtergrond van de yoga, maar op een nuchtere manier. De sfeer is ontspannen, gezellig en persoonlijk.

Jonna

“Ik ervaar nog altijd jouw les als een cadeau aan mijzelf.”

Ik vind je les heel fijn. Ik vind het ritme van de les heel fijn. Ik vind je stem heel prettig en helend. Ik kijk er echt naar uit om je stem te horen! 🙂 Wat ik ook heel fijn vind, is de voorspelbaarheid van de woorden die je gebruikt.

Ik ervaar nog altijd jouw les als een cadeau aan mijzelf.

Lara

“Evenwicht en balans zijn wel echt woorden die niet alleen bij yoga, naar ook bij jouw yogales passen.”

Van yoga word ik blij. Mijn lijf en geest voelen zich beter door yoga. Yoga geeft mij energie, kracht en ontspanning tegelijk. Het zorgt voor balans. De les is een rustpunt in mijn week.

Jouw lessen vind ik fijn door de opbouw, de structuur, waardoor alles aanbod komt. Ik vind het fijn dat ik na bijna 10 jaar bij jou nog steeds mezelf soms in een houding tegenkom waarin ik nog niet eerder ben geweest. Je hebt een fijne, rustige stem, zonder dat het sloom of traag wordt. Er klinkt ook wat vrolijkheid in door. Je kan merken dat je veel kennis hebt en beantwoord altijd alle vragen heel nadenkend en volledig. Ik vind het heel prettig dat er in de les geen prestatiedruk is. Als je been niet verder wil, dan geeft dat niet. En als je een houding net iets anders doet, dan is dat ook niet erg. En je geeft soms ook alternatieven. Ondertussen kun je wel je grenzen verkennen en verleggen en geef je genoeg aanwijzingen om het “goed” te doen. Dat is goed in evenwicht.

Evenwicht en balans zijn wel echt woorden die niet alleen bij yoga, naar ook bij jouw yogales passen.

Oh ja, ook de thee na afloop vind ik een pluspunt!

Carolien

“De lessen bij jou vind ik fijn omdat je alles en iedereen met een glimlach verwelkomt. “

Ik ben, jaren geleden, begonnen met yoga omdat ik beter wilde ontspannen. Gaandeweg ontdekte ik dat het meer is dan alleen ontspannen: ik word me bewust van spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Yoga helpt me om soepel te blijven en, nu ik ouder word, helpt yoga ook om beter mijn evenwicht te kunnen bewaren. Een fysiotherapeut merkte onlangs op dat ik ‘lichaamsbewustzijn’ heb. Daarmee bedoelde ze dat ik voel hoe ik spieren kan aanspannen en loslaten. Dat heb ik op yoga geleerd. Maar het gaat verder: ik leer ook om als een oefening zwaar is of pijn doet, met mijn aandacht daar naartoe te gaan, en dan merk ik dat het zachter wordt. Dat is een manier van omgaan met pijn die ook helpt bij andere pijnlijke dingen in het leven.
De lessen bij jou vind ik fijn omdat je alles en iedereen met een glimlach verwelkomt. Alles mag er zijn, en dat helpt mij ook weer om met een meer accepterende houding (jouw woord daarvoor is: tevredenheid) in het leven te staan. Zo heeft yoga niet alleen een fysieke, maar ook een mentale uitwerking.
Ik vind de video’s heel fijn. Ik neem deel aan de rustige lessen, een video van een meer uitdagende les geeft me de mogelijkheid meer uitdagende oefeningen uit te proberen, maar ik kan ze ook laten als ik ze te zwaar vind.
Op dit moment is het doen van yoga een voorwaarde om de toenemende stijfheid in mijn rug te kunnen hanteren. Dus ik ga graag nog even door!

Marieke

“Prachtmens”

Lieve Mirelle, je bent een topper in je vak & een pracht mens

Gwen

“Ontspannen en open sfeer”

Waarom ik bij jou yogalessen volg?

– ik vind je een prettig iemand

– je zorgt voor een ontspannen, open sfeer

– je bent geduldig en respectvol

– je instructies zijn helder

– en goed verstaanbaar

– je weet veel, zonder betweterig te zijn

– je reikt alternatieven aan waar nodig

En dan meer praktisch:

– omdat ik onregelmatig werk is het een uitkomst dat je op meerdere dagen lessen geeft. Ik kan dus switchen.

– en momoyoga is echt heel handig dan

Monique

“Ik ben mij nog steeds bewust van mijn houding dankzij jouw tips”

Nogmaals bedankt voor de workshops die je aanbood afgelopen zaterdag! Ik ben mij nog steeds bewust van mijn houding dankzij jouw tips 😉

Natasja

“Ik ben mij nog steeds bewust van mijn houding dankzij jouw tips”

Wat ik vanaf les 1 fijn vond is de laagdrempeligheid van je lessen. Je geeft heel veel ruimte om de les op je eigen manier te beleven en in te vullen. Korter in een houding blijven, de houding aanpassen, een andere houding doen: je reikt de opties aan en het voelt ook daadwerkelijk ok om je eigen ding te doen en je grenzen te bewaken. Je bemoeit je niet met mijn houdingen en toch mis ik qua begeleiding niks, want je geeft altijd genoeg informatie om te begrijpen wat ik moet doen, waar ik op moet letten en wat ik kan voelen. Daarin merk ik eigenlijk geen verschil nu ik yoga online doe. Ik heb yoga in de zaal ook altijd als heel gemoedelijk ervaren; je bent met elkaar, maar je kan lekker in je eigen bubbel blijven. Inmiddels zit ik 7 jaar bij je op les (heb het even opgezocht 😊) en ik blijf nieuwe dingen leren. We doen nog regelmatig (voor mij) nieuwe houdingen of variaties op bekende houdingen. Ik heb nooit het idee dat we een ‘oude’ les herhalen. Natuurlijk is inmiddels veel bekend en vertrouwd, maar zeker niet saai of routinematig. Verder vind ik je een heel fijn persoon met een kalme uitstraling. Je hebt plezier in het lesgeven en bent ook buiten de les betrokken en altijd bezig met het verbeteren en bijschaven van je aanbod.

Lieke

“Meer diepte”

Jouw yogales is helder en eenvoudig. Je vindt een fijne balans tussen activiteit en rust. En dat nodigt mij uit om te voelen wat er is, te observeren, thuis te zijn in mijn lichaam. Zo simpel is het. En leuk om te weten daarnaast: je lessen zijn nog heel herkenbaar ten opzichte van zeven jaar geleden. En toch ervaar ik weer hele andere dingen. Meer diepte. Dat is logisch natuurlijk gezien onze beider ontwikkeling, voor mij wel heel leuk om op te merken.

Anne

“De oefeningen zijn liefdevol vanuit jou als docente én naar mijzelf toe omdat ik kan gaan voelen wat ikzelf aankan en ook wat mijn eigen grenzen daarin zijn.”

Openheid, toegankelijkheid (iedereen kan meedoen aan een les die het meeste bij hem of haar past). Voor mij was het een eerste kennismaking met yoga. De oefeningen zijn liefdevol vanuit jou als docente én naar mijzelf toe omdat ik kan gaan voelen wat ikzelf aankan en ook wat mijn eigen grenzen daarin zijn. Eigenlijk wel een ontdekkingstocht dus.

Bewust bezig zijn met ontspanning en je hoofd leeg maken vind ik fijn en belangrijk: ook al lukt het niet altijd….

Ik denk dat ik nog veel meer gebruik moet gaan maken van de video’s, het is een groot pluspunt van jouw lessen dat het kán!

Nanda

“Mirelle heeft een talent om haar lessen boeiend te houden. “

Als kind was ik meer een dromer die niet hield van sport en andere bewegingsactiviteiten. Als volwassene heb ik dat voortgezet in een zittend en denkend beroep. Misschien is het dan niet raar dat mijn conditie matig was. En toen, meer dan 10 jaar geleden, begon ik met yoga. Ik woonde toen net in Utrecht en ik zocht iets leuks en inspirerends. Ik zag toevallig een yoga advertentie, en vele jaren later volg ik nog steeds jouw lessen.

Sinds ik yoga doe voel ik me steeds fitter en leniger worden. Soms denk ik er over om na een seizoen te stoppen om iets anders te doen maar steeds na de les voel ik me zo lekker dat dat stopgevoel heel ver weg is. Mirelle heeft een talent om haar lessen boeiend te houden. Ze heeft een eindeloze repertoire met yogahoudingen waar ze toch niet in verdwaald want er is altijd ook een lijn en opbouw in haar lessen te ontdekken.

Kennelijk past yoga wel bij mij. In elk geval ben ik er erg blij mee.

Tikyu