Yoga heeft mij thuis gebracht

Als kind kon ik na een hele dag buiten spelen in de natuur in bed liggen en denken: wat ben ik gelukkig zo. En in de diepe, helende slaap die daar dan op volgde voelde ik mij verbonden met iets dat groter is dan ik kon bevatten. Heel anders dan na een dag iets doen wat ik niet leuk vond, of als er geen fijne sfeer was.

Nu ik hierop terugkijk was dit mijn eerste bewuste ervaring van heelzijn. Misschien ken jij dit gevoel ook, als je je diep verbonden voelt met een persoon of stilvalt bij het zien van de zee. Mijn leven ontvouwde zich, en ervaringen kwamen en gingen. Soms kwam een ervaring in de buurt van de ervaring van heelzijn die ik als kind had. Een mooie wandeling, dansen, me verbonden voelen met dierbaren.

Maar in mijn eerste yogales wist ik: ik ben thuis.

Van het een kwam het ander. Ik volgde een yoga-docentenopleiding, ging lesgeven en zag dat heel veel mensen op zoek zijn naar dit heelzijn. Dat het volgen van een yogales helpt bij het vinden van rust en de gelegenheid geeft te luisteren naar het lichaam. Het geven van een les aan een groep vind ik heel mooi omdat je mee kan liften op elkaars ervaring.

Werken met groepen heeft ook de beperking dat ik mensen individueel niet zoveel kan begeleiden als ik soms zou willen. Met gerichte ademoefeningen, met oefeningen om het lichaam hier wat sterker te maken en daar wat meer ontspannen. Ik gaf al privé les zo nu en dan, wilde dit graag uitbreiden en zocht hiervoor een degelijke basis.

Voor mezelf pluis ik graag alles uit; wat werkt wel, waarom, wat is mijn aandeel. Op mijn vijftigste ben ik terug de schoolbanken ingegaan om dit ook voor jou te kunnen doen. Ik ging fysiotherapie studeren en leerde hoe ik de visie dat lichaam, adem en geest verbonden zijn kan vertalen in een therapie of behandeling die jou verder helpt. Vanuit de holistische yoga-visie, en onderbouwd en doelgericht met een fysiotherapeutische basis. En voor mij is er niets leukers dan alles wat ik geleerd en ervaren heb te delen met jou. Zodat jij daar mee aan de slag kan en je je via lichaam en adem weer verbonden kan voelen, weer heel kan zijn. Jouw thuis.