Masterclass Zonnegroet

Voeg energie en focus toe aan je ochtendroutine met de zonnegroet! De zonnegroet, Surya Namaskār, is een serie van 12 houdingen die in een vloeiende beweging wordt uitgevoerd en zijn oorsprong vindt in de Vedische traditie. De levenscheppende kracht van de zon is enorm, zonder de zon zou het leven zoals wij dat kennen op aarde niet mogelijk zijn. Diezelfde scheppende kracht hebben wij ook allemaal in ons. En dat is wat je met de zonnegroet doet, het vuur in jezelf aanwakkeren. Je krijgt er energie van. In de bewegingen spreek je zowel je spierkracht als je mobiliteit en uithoudingsvermogen aan. Je kan er je conditie mee op peil houden, of het is een mooie toevoeging aan je training. En zoals iedere vorm van bewegen draagt ook de zonnegroet bij aan processen in het lichaam zoals je spijsvertering en het herstellend vermogen. Daarnaast is de zonnegroet ook een vorm van meditatie in beweging, zeker als je de mantra die erbij hoort meeneemt in je beoefening.

Een serie van 12 zonnegroeten vraagt ongeveer 10 minuten van je tijd. Bij voorkeur in de ochtend, dan is kracht van de zonnegroet het grootst. Daar krijg je een energieke start van je dag voor terug. Je wordt sterker, fitter en leniger en mentaal ontstaat meer focus. De masterclass die ik op 3 maart geef kan een mooie kick start zijn voor je nieuwe routine. Ik neem je mee door alle houdingen en geef je praktische tips en aanpassingen waar dat voor jou wenselijk is. Ik leer je de bijbehorende mantra zodat je de serie met meer focus gaat beoefenen. En ik vertel iets over de achtergrond van de serie zodat je de serie beter kan plaatsen. Ook als je de serie al kent is deze masterclass een aanrader om je beoefening te verdiepen.

Zondag 3 maart 10:00 – 12:30

Tarief

Masterclass Zonnegroet

€ 29

  • lange verdiepende yogales

  • leer de bijbehorende mantra en ontdek de achtergrond van de serie

  • met praktische tips om de serie te integreren

  • maximaal 12 deelnemers

  • alle materialen zijn aanwezig

Extra informatie

Lessen worden gegeven in de Aloë zaal in het Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen. Het centrum ligt tussen Maarssen dorp en Oud Zuilen en is ook vanuit Zuilen, Maarssenbroek en Tienhoven makkelijk bereikbaar. Adres en route informatie naar het centrum vind je hier.

In het centrum zijn matten en dekens aanwezig, maar je eigen spullen meenemen mag natuurlijk ook.

Aangesloten bij