Mediteren, hoe doe je dat?

 

Het begon met een vraag van een cursist. Wat doe je met zo’n meditatiekussen? Nou, zitten dus, en met de aandacht naar binnen gaan. Dat is alles. Misschien heb je het idee dat mediteren iets ingewikkelds is, dat je heel veel moet oefenen om niet te denken. Dat daar strenge discipline voor nodig is. Of dat er dingen in je hoofd gebeuren of gevoelens naar voren moeten komen. Ik kan je gerust stellen; niet waar en niet nodig. Gewoon 10 minuten gaan zitten, ogen sluiten en de aandacht op de adem of je lichaam leggen. Dat is de basis van alle meditaties. En voor mij de natuurlijke vorm waar ik nog steeds graag op terugval.

Minder stress, meer tevredenheid

Een beetje discipline is wel handig. Zodat je het een tijdje dagelijks doet. Dan zal je merken dat het je makkelijker afgaat. Je bent dan sneller en makkelijker bij dat fijne, rustige gevoel van tevredenheid. En hoe vaker je dat vind in meditatie, hoe makkelijker je dat gevoel gedurende de dag weer naar voren kan halen. Dan wordt wat je zittend oefent je natuurlijke manier van zijn. Minder stress, meer tevredenheid.

Na de zomer start ik een 40 dagen challenge om jou op weg te helpen. Zodat je op een makkelijke, toegankelijke manier kan ontdekken wat mediteren voor jou kan doen. We beginnen met een bijeenkomst van ongeveer een uur waarna jij alle tools in handen hebt om te gaan zitten, en om dit te blijven doen. Je krijgt van mij audio opnames die je mag gebruiken tijdens het mediteren; veel mensen vinden het prettig om hiermee te oefenen. Gedurende de challenge blijf ik je motiveren dit 40 dagen te blijven doen. Ik ben beschikbaar om al je vragen te beantwoorden. Een we sluiten af met een bijeenkomst waarin we terugkijken op je ervaringen. Schrijf je in en doe mee! We starten op:

Start woensdag 30 augustus 15:00 – 16:00 (fysiek in Maarssen)

Start maandag 4 september 19:00 – 20:00 (online via Zoom)

Tarief

Meditatie challenge

€ 10

  • 40 dagen begeleiding via whatsapp groep

  • Start- en afsluitingbijeenkomst in Maarssen of via Zoom

  • Audiobegeleiding om het oefenen makkelijker te maken

Extra informatie

Lessen worden gegeven in de Aloë zaal in het Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen. Het centrum ligt tussen Maarssen dorp en Oud Zuilen en is ook vanuit Zuilen, Maarssenbroek en Tienhoven makkelijk bereikbaar. Adres en route informatie naar het centrum vind je hier.

In het centrum zijn matten en dekens aanwezig, maar je eigen spullen meenemen mag natuurlijk ook.

Lessen reserveren en verplaatsen kan je makkelijk zelf in momoyoga. Tijdens de schoolvakanties midden Nederland geef ik geen yogales. In momoyoga vind je altijd het actuele lesrooster.

Aangesloten bij